Skip to main content

NX Filtration tekent contract voor ‘s werelds grootste nanofiltratiewaterzuiveringsinstallatie met holle vezels in Mexico.

NX Filtration, een wereldleider op het gebied van geavanceerde hollevezelmembraantechnologie, is verheugd aan te kondigen dat het zijn nanofiltratiemembraanmodules met holle vezels zal leveren aan een indirect drinkwaterhergebruiksysteem in Mexico, wat het grootste project van NX Filtration tot nu toe is. Het project werd toegekend door SAPAL (Sistema de Agua Potable y Alcantarillado de Leon), het Mexicaanse waterbedrijf, en zal worden geleverd via EcoAzur, distributeur van de producten van NX Filtration in Mexico.

Het project, onderdeel van SAPAL’s ERA-programma (Estaciones Regeneradoras de Agua, of Water Regeneration Stations) heeft tot doel de productie van drinkwater op basis van water uit de afvalwaterzuiveringsinstallatie van Desbaste, in een indirect drinkbaar hergebruik (IPR)-programma, inclusief nanofiltratie met holle vezels ( HFNF) en geavanceerde oxidatietechnologieën. Dit concept voor waterhergebruik is een belangrijke stap om de waterschaarsteproblemen in de regio aan te pakken. Het project zal worden uitgevoerd in 2 fasen met een capaciteit van elk 17 miljoen liter per dag (MLD), waarbij het gegunde contract fase 1 bestrijkt.

Lees het originele bericht van NX Filtration hier:
https://nxfiltration.com/knowledge-base/publications/nx-filtration-signs-contract-for-the-worlds-largest-hollow-fiber-nanofiltration-water-treatment-plant-in-mexico/