Skip to main content

Wij kijken zeer tevreden terug op het bezoek van minister Geoffrey van Leeuwen aan Mexico. Samen met de Nederlandse ambassade in Mexico en het LNV-team hebben wij de minister kennis laten maken met verschillende belangrijke sectoren van Nederlandse bedrijven in Mexico, waaronder de beschermde tuinbouw en manufacturing/automotive.

De minister had op 12 maart in de ochtend een automotive ontbijt met Nederlandse bedrijven actief in de automotive sector: AWL, Bosal, Visscher-Caravelle, UNIS, Rompa en Nearshore Mexico Sourcing. Nederlandse bedrijven die al een aantal jaar actief zijn in Querétaro met veel success. Er werd gesproken over de toekomst van de automotive sector in Mexico en tegen welke uitdagingen de bedrijven aanliepen. Een zeer interessant ronde-tafel gesprek waarin de minister actief deelnam.

Na het ontbijt ging de minister samen met ambassadeur Wilfred Mohr en de gouverneur van Queretaro naar het Nederlandse bedrijf Koppert. Koppert is een begrip in Mexico en levert biologische bestrijding voor de bedekte en open teelt. Na de rondleiding en presentatie vertrok de groep naar de GreenTech Americas expo, waarbij de minister een speech hield bij de officiële opening.

De 4e editie van de GreenTech Americas was zoals voorgaande edities weer volledig uitverkocht. Meer dan 40 Nederlandse bedrijven hadden een stand op de expo, en daarnaast waren er nog vele Nederlandse bedrijven aanwezig op de beurs.

Wij danken ook Michiel Sweers, Pauline van der Aa, Jeroen van Dommelen en Lotte Helder voor hun deelname aan het bezoek en hopen jullie snel terug te zien in Mexico.