Skip to main content

Wilt u nieuwe, veelbelovende afzetmarkten ontdekken? Kom op donderdag 28 maart naar de 5e editie van de Business Dialogue Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Voor het eerst vindt het evenement fysiek plaats, in Hotel Arena in Amsterdam. De focus ligt op water, agri & food, energie en duurzaamheid. Aanmelden kan vanaf 27 februari.

Latijns-Amerika is ver weg, en kent de nodige uitdagingen. Maar met de juiste kennis en contacten kunt u er als Nederlandse ondernemer mooie kansen verzilveren. In interactieve sessies met regio-experts komt u meer te weten over welke kansen er zijn in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied.

Ga met ons mee op een reis langs zakelijke kansen in veelbelovende Latijns-Amerikaanse en Caribische landen.

Om welke landen gaat het?

Mexico, Belize, Brazilië, Argentinië, Paraguay, Uruguay, Chili, Peru, Venezuela, Colombia, Ecuador, Costa Rica, Guatemala, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Panama, Cuba, de Dominicaanse Republiek, Suriname, Curaçao, Aruba en Sint-Maarten.

Voor wie?

Wilt u kennismaken met nieuwe afzetmarkten en uw zakelijke kansen ontdekken in Latijns-Amerika? Dan is deze Business Dialogue er voor u.

Er is speciale aandacht voor starters met internationale ervaring, die nog niet actief zijn in deze regio. U bent uiteraard ook van harte welkom als u al zaken doet in Latijns-Amerika of het Caribisch gebied en uw afzetmarkt wilt uitbreiden.

We nodigen in het bijzonder vrouwelijke ondernemers uit om deel te nemen. De overheid zet zich in voor meer diversiteit en moedigt daarom ook specifiek vrouwelijke ondernemers aan om de internationale stap te maken.

Wat maakt deze regio interessant?

De Latijns-Amerikaanse regio is steeds meer in trek. Dat komt vooral door een snelle verstedelijking en geopolitieke spanningen elders. Met zo’n 650 miljoen inwoners bezit Latijns-Amerika meer dan 8% van de wereldbevolking. Deze landen hebben een gezamenlijke bbp van meer dan US$ 4 biljoen.

De kansen liggen in allerlei sectoren. Brazilië is bijvoorbeeld een grootmacht in de agri & foodsector, Mexico heeft een belangrijke tuinbouwsector, en in Chili zijn er snelle ontwikkelingen in de groene waterstof. In de regio is er behoefte aan Nederlandse oplossingen voor onder meer klimaatuitdagingen.

Wat levert dit evenement u op?

In 2024 staan verschillende marktstudies en missies op de planning voor Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Als u deelneemt aan deze Business Dialogue, bent u als eerste op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. U krijgt ook tips voor het opbouwen van een zakelijk netwerk.

Voor succesvol zakendoen in Latijns-Amerika is een netwerk en kennis van de regio essentieel. Bent u die Nederlandse ondernemer die de Latijns-Amerikaanse uitdaging aandurft? Doe dan mee aan de Business Dialogue en breid uw kennis uit via:

een plenaire sessie met onder meer praktische informatie, actuele ontwikkelingen en tips voor de zakencultuur;interactieve workshops met regio-experts;netwerktafels met collega ondernemers.
Woensdag 27 maart

14:30 – 15:00 uur
Inloop

15:00 – 15:45 uur
Opening en plenair gedeelte

15:50 – 16:00 uur
Pauze

16:00 – 16:45 uur
Workshopsessies

16:45 – 19:00 uur
Netwerkborrel met latin muziek

Deelnemen

Doe mee en laat u informeren en inspireren tijdens de Business Dialogue Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. Aanmelden kan vanaf dinsdag 27 februari 2024. Noteer deze datum vast in uw agenda!

Houd ook onze evenementenkalender in de gaten, en volg ons via onze wekelijkse RVO-nieuwsbrief.

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het organiserende team van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Voor inhoudelijke vragen:

Juli Faassen, Project Manager International Trade Latin America & P4G
E: juli.faassen@rvo.nl

Voor organisatorische vragen:

Martine Mom, medewerker Evenementen
E: martine.mom@rvo.nl

Organisatie

Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert dit evenement samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de Nederlandse ambassadenetwerken in de betrokken landen.