Skip to main content

Heineken Mexico heeft een wateropvangsysteem gedoneerd aan de Universidad de Santa Rosa – wat bijdraagt ​​aan het waterprogramma van de staat Querétaro en de inspanningen van de studenten om de universiteit duurzamer te maken verder helpt.

Geweldig om deze samenwerking van overheid, bedrijven en universiteiten te zien. Een mooi voorbeeld van het Triple Helix samenwerkingsmodel. Deze Watergemeenschap laat zien wat er mogelijk is als verschillende actoren hun krachten bundelen.

Ook op onderwijsvlak is dit project belangrijk. We zijn allemaal burgers en daarom spelen we allemaal een rol bij het zorgen voor onze watervoorziening. Deze Water Community brengt kennis over water en de waarde van water tot leven.

Vanuit de Nederlandse ambassade in Mexico ondersteunen wij dergelijke initiatieven van harte! Wij blijven streven naar een waterbestendiger Mexico met adequate oplossingen voor de toekomst.

Hartelijk dank aan Luis Adolfo Salzar Carrillo van Heineken Mexico, Frederico Guillermo de Los Cabos, subsecretario van de Gobierno de Querétaro, Christian Giusepe Reyes Méndez, rector van de Universidad Politécnica de Santa Rosa Jáuregui, Carlos Garrido van de Secretaría Particular van de Burgemeester van Querétaro, Jorge Ortega van de Comisión Estatal del Agua en Querétaro voor hun bijdrage aan dit project.