Skip to main content

Gisteren kregen wij bezoek van de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad en ACNUR (United Nations Mexico) in Querétaro. Doel van deze dag was om het Lokale integratieprogramma van de UN in Mexico te introduceren bij Nederlandse bedrijven actief in de Bajío, als ook de synergie met de Universidad de las Mujeres de Querétaro en kinderdagverblijven van de DIF in Querétaro te zoeken.

Het programma van ACNUR zorgt voor inclusie en duurzame integratie van vluchtelingen en asielzoekers in Mexico vanaf hun aankomst tot aan de naturalisatie. Een essentieel onderdeel van de geïndividualiseerde integratie is het bieden van werk bij aankomst. Tijdens de meeting spraken wij met verschillende Nederlandse bedrijven die interesse hebben getoond in het in dienst nemen van vluchtelingen en asielzoekers.