Skip to main content

Van 4 – 8 december 2023 vonden de jaarlijkse NBSO Strategic Days in Mexico plaats. Onze collega’s van de NBSO Americas: Los Angeles, Houston, Belo Horizonte, Porte Alegre en Cordoba kwamen dit jaar op bezoek in Mexico-Stad en Querétaro.

Tijdens deze dagen, waar ook de thuisbasis uit Den Haag aanwezig is, worden er workshops gegeven op bepaalde thema’s zoals: persoonlijke en professionele ontwikkeling, organiseren van een multi-landelijke missie, organiseren van een BSP en meer. Ook wordt gekeken naar de komende jaren, nieuwe strategieën en hoe wij ons nog beter kunnen inzetten om Nederlandse bedrijven te ondersteunen in de Americas.

Dit jaar werden er naast de workshops gegeven door onze eigen kantoren ook externe workshops gegeven. Bij de ambassade werd een externe workshop gehost door Wouter Dirks van STUDIO DUMBAR/DEPT®. Wouter had een geweldig interactieve presentatie over het ontstaan van Dumbar en de vele gave projecten die ze hebben gedaan, onder andere het welbekende logo NL van the Netherlands.

Op woensdag nam Federico Quinzaños van El Gran Bajío ons mee op reis in zijn strategisch denken summit van 1900 tot 2050. Hoe zijn we als wereld door bepaalde stromingen gegaan en waar gaan we in de toekomst heen. Zeer interessant en veel stof tot nadenken.

Op donderdag brachten wij een bezoek aan 3 Nederlandse bedrijven in Queretaro:

Koppert Mexico. Duurzame teeltmethoden in samenwerking met de natuur. Bedankt Eduardo Tapia Sandoval.

Trouw Nutrition México. Bezoek aan de in aanbouw grootste fabriek van Trouw in Mexico. Zorgen voor de beste nutritionele oplossingen voor zoveel mogelijk dieren. Dank Joris de Boer voor de warme ontvangst.

Fresh Mex. Bezoek aan een high tech glazen kas met daarin veel Nederlandse technologie, waarbij de afzetmarkt de VS is. Dank voor de rondleiding en interessante informatie Arjan Levarht.