Skip to main content

Bijna 1,5 jaar geleden rolde het RVO een pilot Business Support Programme uit voor moeilijk te betreden markten. NBSOs en andere kantoren mochten zich daarop inschrijven en samen met de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad schreven we een voorstel en hoorden we later dat o.a. Mexico de uitverkorene was.

De Pilot BSP is een track van 6 maanden waarbij Nederlandse bedrijven in Nederland worden voorbereid op het zakendoen in Mexico. De bedrijven spraken in Nederland met experts op het gebied van zakendoen in Mexico, HR, accounting, legal en meer.

De 1e dag werden we welkom geheten op de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad door ambassadeur Wilfred Mohr. Na de ambassade bezochten de Nederlandse bedrijven nog een Mexicaans bedrijf gespecialiseerd in accounting, tax, payroll en HR.

Dinsdagochtend was de 1e dag van de matchmaking sessies in Mexico-Stad, georganiseerd door het Holland House Mexico. Tegelijk met het BSP was er ook nog de beurs Intertraffic Mexico in Mexico-Stad. Zeer interessant voor een aantal van onze deelnemers.

Woensdagochtend startte in Queretaro de 2e dag met matchmaking sessies. De dag werd geopend door de overheid van Queretaro met interessante data over de kansen en mogelijkheden in hun staat.

Daarna luisterden de aanwezigen naar een panel met Nederlandse bedrijven: AWL, Trouw Nutrution en HortiConnect/Plantanova over hun successen, kansen en valkuilen over het beginnen van een bedrijf in Mexico. Een interessante sessie van succesvolle Nederlandse bedrijven al jaren actief in Mexico.

Daaropvolgend sprak El Gran Bajío over de nearshoring opportunities in de Bajio (belangrijke regio in midden Mexico) en waarom deze regio interessant is voor buitenlandse bedrijven.

Na de informatieve sessies startte de 2e dag van de matchmaking sessies in Queretaro. Er waren vele bedrijven aanwezig die gretig gebruik maakten van de vrije netwerkmomenten. De Nederlandse bedrijven waren zeer tevreden met hun gesprekspartners en er werden zelfs al een aantal deals gesloten die dag.