Skip to main content

Samen met de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad waren wij aanwezig bij de inauguratie van de nieuwe agrarische campus van UTEQ in Colon, Queretaro.

Colon, een gemeente in Queretaro, is bekend door de vele high-tech kassen voor de duurzame land- en tuinbouw. Vele Nederlandse toeleveranciers hebben zich daarom in de omgeving van Colon, Queretaro gevestigd.

Een paar jaar geleden benaderde de Universidad Tecnológica de Querétaro ons met de vraag of er vanuit de Nederlandse bedrijven actief in de land- en tuinbouw interesse is in een opleiding van specialisten in duurzame en beschermde landbouw.

Samen met de ambassade (landbouwraad) kreeg dit initiatief vorm. Het begin van de bouw van de nieuwe universiteit en de opening van het nieuwe schooljaar zijn de vruchten van de succesvolle samenwerking tussen Mexico en Nederland.

Namens de landbouwraad waren Wendele van der Wiele en Frank Hoogendoorn aanwezig. Wendele gaf het belang aan van goed opgeleide werknemers voor de Nederlandse technologie die gebruikt wordt in veel kassen in Mexico.