Skip to main content

Feyenoord gaat een samenwerking aan met de Mexicaanse landskampioen Club Tigres uit Monterrey. De twee clubs hebben de intentie om ervaring en kennis uit te wisselen op het gebied van het opleiden van talent, maar zullen ook op andere vlakken zoeken naar synergie. Eerste stap in de samenwerking is de stage van een aantal Mexicaanse talenten op de Feyenoord Academy.

Met Tigres verbreedt Feyenoord zoals eerder al aangekondigd het aantal internationale samenwerkingen. ‘Club Tigres is een zeer professioneel geleide topclub in Mexico’, licht CEO Dennis te Kloese de samenwerking toe. ‘Niet voor niets zijn ze net zoals wij landskampioen geworden. Door de banden met deze club aan te halen, krijgen we nog beter zicht op de Mexicaanse markt en worden we daar tegelijkertijd zelf ook zichtbaarder. Daar worden beide clubs alleen maar sterker van.’

Eerste stap in de non-exclusieve samenwerking is de stage op de Feyenoord Academy van een tweetal Mexicaanse talenten en een trainer uit de opleiding van Tigres. Dat zal in september gebeuren. Verder zullen de clubs informatie uitwisselen op voetbaltechnisch gebied, zowel bij de mannen als vrouwen, en daarnaast mogelijk ook activiteiten en uitwisselingen ontplooien op commercieel gebied en op het vlak van sociaal maatschappelijk ondernemen.

Bron, officiële website Feyenoord: Feyenoord gaat samenwerken met Mexicaans kampioen Tigres