Skip to main content

De Nederlandse ambassade in Mexico-Stad en het RVO verwelkomden een grote groep Mexicaanse deciscion-makers van verschillende staten en steden in Nederland. Economische banden tussen Nederland en Mexico zijn zeer sterk en blijven alleen maar groeien. De missie had als thema “Sustainable Urban Planning” en het doel was de onderlinge banden te versterken en Mexicaanse en Nederlandse kennis, technologie en best-practices te delen.

Steden raken steeds meer bevolkt, meer mensen betekend meer druk op publieke ruimte door onder andere meer verkeer en gebruik van water. Steden hebben behoefte aan groene ruimten en minder vervuiling, om zo de omgeving te verbeteren, de biodiversiteit te vergroten en wateropslag te verbeteren. Veel onderwerpen en voer voor discussie.

Steven Buter en Peter Koenderink ondersteunden de missie en volgden het water- en mobiliteitstrack.

Grote dank gaat uit naar de bedrijven die zijn/haar deuren hebben geopend voor ons allen: NWP, Global Center on Adaptation, The Hague Academy for Local Governance, Deltares, IHE Delft Institute for Water Education, KWR Water Research Institute, TNO, Gemeente Helmond, Fieldfactors.