Skip to main content

De betrekkingen tussen Mexico en Nederland in de land- en tuinbouwsector floreren al jaren en veel Nederlandse bedrijven hebben zich rond Querétaro gevestigd om hun mid- en high-tech te leveren aan Mexico’s bloeiende beschermde (glas)tuinbouw sector.

De ontwikkeling van adequaat lokaal personeel voor de sector heeft echter geen gelijke tred gehouden. Daarom juichen we de overeenkomst toe die deze week is ondertekend tussen de gemeente Colon (Querétaro) en de Universidad Tecnológica de Querétaro (UTEQ) om een ​​nieuw educatief centrum op te richten dat een nieuwe opleiding in duurzame en beschermde landbouw zal aanbieden, die na de zomer al wordt aangeboden.

Peter Koenderink vertegenwoordigde deze week de Embassy of the Kingdom of the Netherlands in Mexico en het NBSO Mexico/Querétaro als officiële getuige bij de ondertekeningsceremonie.

Als Ambassade ondersteunen wij de UTEQ in dit initiatief door tuinbouwtechnologiebedrijven en universiteiten uit Nederland aan elkaar te koppelen. Bedrijven of universiteiten die geïnteresseerd zijn in samenwerking, neem contact op met onze collega’s van het Landbouwattachénetwerk (mex-lnv@minbuza.nl): Erik Plaisier (erik.plaisier@minbuza.nl) of Frank Hoogendoorn (Frank.Hoogendoorn@minbuza.nl).