Skip to main content

Van 1 tot en met 4 mei 2023 waren wij aanwezig bij de Web Summit Rio in Rio de Janeiro (Brazilië). Web Summit Rio is het grootste tech-event in Latijns-Amerika. Bedrijven vinden hier potentiële klanten, verkopers, concurrenten en andere professionals uit het veld. Web Summit Rio is de plek om te leren wat er nieuw is in de sector en om op de hoogte te blijven van de innovaties.

In totaal bracht de Web Summit Rio meer dan 21.000 mensen en de bedrijven samen die de technologie-industrie herdefiniëren. Vanuit Nederland was er een grote groep met meer dan 20 Nederlandse bedrijven overgekomen. Door het consulaat generaal in Rio de Janeiro, het NBSO Belo Horizonte, Netherlands Points of Entry, het Innovation Attaché, en Techleap.nl was er een missie georganiseerd met veel side-evenementen: van een Nederlands paviljoen tot netwerkactiviteiten.

Veel Nederlandse bedrijven aanwezig in Rio de Janeiro gaven aan ook interesse te hebben in de Mexicaanse markt. Mexico is een veelbelovend land als het gaat om tech en de startup-scene met jaarlijks meer dan 130.000 afgestudeerde ingenieurs en techneuten.