Skip to main content

Van 26 tot en met 28 april 2023 waren wij samen met de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad aanwezig bij het expo Feria Aeroespacial México (FAMEX).

De Mexico Aerospace Fair, een evenement georganiseerd door het Ministerie van Defensie via de Mexicaanse luchtmacht ontstond als een initiatief om Mexico te promoten in de economische ontwikkeling van de nationale luchtvaartsector.

Haar missie is om in Mexico een internationale, duurzame lucht- en ruimtevaartbeurs op te richten, met prestige en leiderschap, die aantrekkingskracht genereert van buitenlandse directe investeringen, banen in de nationale luchtvaartgemeenschap, die de lucht- en ruimtevaartindustrie van Mexico, civiele en militaire luchtvaart, technologie en defensie promoot producten, gestationeerd op de militaire luchtmachtbasis nr. 1 (Santa Lucía, Edo. Méx.).

In het Nederlands paviljoen stonden we samen met vertegenwoordigers van Damen, Defenture B.V. en TNO.

De expo werd officieel geopend door Marcelo Ebrard, minister van Buitenlandse Zaken. Ambassadeur Wilfred Mohr en defensie attaché Jarst de Jong waren hierbij ook aanwezig.