Skip to main content

Volgens het Querétaro Automotive Cluster is de verwachting dat de lokale auto-industrie een groei van 5% realiseert in 2023. Dit zou vooral komen door de toenemende vraag naar auto onderdelen vanuit de Noord-Amerikaanse regio.

Een van de redenen voor de groei is uiteraard het T-MEC (Mexico-United States-Canada Treaty) verdrag tussen de Verenigde Staten, Canada en Mexico. Belangrijk aan het T-MEC verdrag is onder andere dat er geen exportbelastingen zijn tussen de landen, versimpelde douane processen en geen importtarieven op digitale goederen.

Ook het feit dat veel bedrijven hun productie verhuizen naar een land als Mexico (nearshoring) zorgt voor een groei in steden zoals Querétaro.

Lees het originele bericht: Industria automotriz pronostica crecer 5% en Querétaro durante este 2023