Skip to main content

Van 24 tot 26 oktober 2022 was er een grote delegatie van de Universiteit Twente in Monterrey (Mexico). Zij waren daar om hun 25-jarig jubileum samenwerking tussen de Tecnológico de Monterrey en de Universiteit Twente te vieren.

De Tecnológico de Monterrey, opgericht in 1943, is een particuliere instelling zonder winstoogmerk die zich inzet voor de kwaliteit van het hoger onderwijs in het land. De TEC de Monterrey heeft 26 campussen in heel Mexico en 18 internationale kantoren verspreid over de wereld. Met bijna 100.000 studenten is het de grootste privé-universiteit van het land.

De ambassadeur van Nederland in Mexico, Wilfred Mohr, was ook aanwezig in Monterrey. Hij zag twee enthousiaste universiteiten die spraken over nieuwe en zeer interessante samenwerkingsprojecten.

Beide universiteiten hebben afgesproken een gezamenlijke strategie op te zetten en de komende 10 jaar samen te blijven werken.