Skip to main content

Van 5 tot en met 9 september 2022 vond de Nederlandse Watermissie Mexico plaats. Dat de interesse in Mexico groot is viel op te merken aan de 25 Nederlandse bedrijven die aanwezig waren tijdens de missie. De eerste paar dagen was er een gezamenlijk programma in Mexico-Stad, waarna een deel van de bedrijven de urban-track volgde en een ander deel de agro-track.

Een aantal hoogtepunten waren onder andere:
– Bezoek aan Xochimilco (het Giethoorn van Mexico);
– Bezoek aan Ministerie van Economie;
– Netwerkevent op de residentie van de NL ambassade;
– Aguatech, een expo volledig gericht op water;
– Het bezoek van Henk Ovink, Nederlandse speciale gezant bij de Verenigde Naties en overstromingsdeskundige;
– Bezoek in Monterrey aan de Servicios de Agua y Drenaje Monterrey;

Uit alle bezoeken en gesprekken kwam naar voren dat er zeer dringend behoefte is aan Nederlandse kennis op het gebied van water. We werden hartelijk ontvangen en tijdens de week werden er zelfs intentieverklaringen getekend met steden en waterbedrijven.

Al met al een zeer geslaagde watermissie, die zeker een vervolg gaat krijgen in Mexico!