Skip to main content

Luis Nava, burgemeester van de stad Querétaro, ontving van het Nederlandse bedrijf Heineken in Mexico een boksring met trainingsartikelen. Samen met de Nederlandse ambassade in Mexico-Stad en het NBSO Mexico werd de ring feestelijk geopend.

De ring zal worden geïnstalleerd op het sportcomplex Reforma Lomas, die volgens de burgemeester nogmaals benadrukt hoe belangrijk het is om kinderen en jongeren de nodige hulpmiddelen te bieden voor hun ontwikkeling en gezonde recreatie.

De burgemeester van Querétaro bedankte het bedrijf voor dit gebaar samen met een 100-tal aanwezigen.

“Kortom, we moeten met en voor hen werken, vanaf vandaag en voor hun toekomst. Dat is het idee van deze ring. We weten allemaal hoe goed sport is, niet alleen voor de lichamelijke gezondheid, maar ook voor de geestelijke gezondheid; ook om een ​​gemeenschap op te bouwen, een gezond samenleven te bereiken, het teamwerk te versterken”.

Daarnaast bedankte de burgemeester het handelsbureau van de Nederlandse Ambassade in Mexico; die hebben bijgedragen aan deze inspanning met de donatie van boksuitrusting bestaande uit:

  • 6 maskers, tientallen handschoenen, touwen en gebitsbeschermers
  • 2 paar wanten, gouverneurs, vaste peren en gekke peren
  • 1 borstplaat

Bij haar gelegenheid wees Mireya Eloísa Ortega Nicasio van Corporate Affairs van Heineken Mexico erop dat “bij Heineken Mexico we ernaar streven dat ons bedrijf bijdraagt ​​aan het sociale en economische welzijn van de gemeenschappen waarin we actief zijn. Het is om deze reden dat we, sinds onze oprichting, gemeenschapsinitiatieven hebben ondersteund en geïnvesteerd die een betere kwaliteit en sanitaire voorzieningen van het sociale weefsel bevorderen, we vertrouwen erop dat deze bijdrage met een boksring en sportuitrusting veel mensen zal helpen om een ​​gezond leven te leiden.”

Bij het evenement waren ook aanwezig:

  • Wilfred Mohr, Zijne Excellentie Ambassadeur van het Koninkrijk der Nederlanden;
  • Steven Büter, directeur van het Nederlandse handelskantoor in Querétaro;
  • Peter Koenderink, coördinator van het Nederlandse handelskantoor in Querétaro;
  • David Cuellar, Junior Wereldkampioen en Internationaal Kampioen van de World Boxing Council;
  • Eloisa de “Koreanita Martínez”, IBC Wereldkampioen;
  • Francisco Muñoz Carlín, directeur van het Stedelijk Instituut voor Sport en Recreatie.