Skip to main content

Querétaro – Er zijn in ieder geval acht Nederlandse investeringen die in Querétaro gerealiseerd gaan worden: vijf nieuwe projecten en drie uitbreidingen.

De vertegenwoordiger van het Netherlands Business Support Office (NBSO) van de Ambassade van het Koninkrijk der Nederlanden, Steven Büter, bevestigde de interesse van investeerders in het ontwikkelen van projecten in de staat.

Onder de nieuwe investeringen zijn er vier gerelateerd aan de agribusiness, met name de installatie van kassen, evenals een ander project om een ​​productie-installatie op te zetten, waarvan de sector was gereserveerd omdat het een vertrouwelijk project is.

Naast deze investeringsvoornemens zijn er drie uitbreidingen van autobedrijven, van Nederlandse origine, gevestigd in de staat en die investeringsplannen hebben.

“De projecten met betrekking tot beschermde landbouw zijn bedoeld om paprika’s, tomaten en komkommers te telen”, zegt Steven Büter.

Hoewel de investeringsbedragen niet zijn gedefinieerd, zal voor elke hectare kas ongeveer $1 miljoen dollar worden geïnvesteerd.

“Dit zijn grote investeringen en het beste is dat het veel arbeid is, goed betaald en uiteindelijk is het beter voor het milieu om een ​​kas te hebben dan een open veld”, voegde hij eraan toe.

Deze projecten zien potentieel om te worden geïnstalleerd in gemeenten zoals Pedro Escobedo en Colón, die worden gekenmerkt door gebieden dicht bij het grootstedelijk gebied van de staat.

Querétaro is een aantrekkelijke staat voor de afwikkeling van dit soort investeringen, vanwege de geografische ligging en de weersomstandigheden.

Naast de agro-industrie benadrukte de coördinator dat het over het algemeen gezien wordt als een interessante entiteit voor Nederlandse bedrijven die naar het land komen.

Bron: https://mexico-now.com/the-netherlands-is-interested-in-developing-projects-in-queretaro/