Skip to main content

PSV gaat intensief samenwerken met Club Deportivo Guadalajara. De Mexicaanse topclub, in de volksmond ook bekend als Chivas Guadalajara en PSV hebben een officieel partnership voor de komende jaren gesloten. Beide clubs zetten in op kennisdeling en versterking van hun positie in het internationale voetballandschap.

Wereldwijd op de kaart
“Binnen onze visie speelt Internationalisering een grote rol. Deze samenwerking is een direct uitvloeisel hiervan. We willen PSV wereldwijd op de kaart zetten” reageert Algemeen Directeur Toon Gerbrands. “Chivas is een club van statuur en geniet enorm veel populariteit in Midden-Amerika. Wij zijn ervan overtuigd dat we middels deze samenwerking een groter potentieel kunnen nastreven.”

Positieversterkend
Door gebruik te maken van elkaars kennis op het gebied van onder meer scouting, opleiding en innovatie willen beide clubs elkaars positie in de voetbalwereld versterken. PSV en Chivas starten de komende jaren meerdere projecten op. Er gaan uitwisselingsprogramma’s plaatsvinden tussen coaches, opleiders en mogelijk (jeugd)team en -spelers.

Wederzijds invloed
“De PSV-structuur van opleiden is uniek en vooruitstrevend in de wereld. Deze toepassen in een land met zo veel talenten gaat met zekerheid succes opleveren”, vervolgt Gerbrands. PSV verwacht onder meer te profiteren van de invloed die de Mexicaanse topclub in Latijns-Amerika heeft. “Chivas is een club met een enorme populariteit. Met in totaal ruim 40 miljoen fans in Mexico en de Verenigde Staten heeft de club een gigantische achterban. Met die supporters komt PSV nu direct of indirect in contact en dat versterkt de internationale positie van de club enorm. Het biedt daarnaast kansen op het gebied van marketing en commercie voor zowel bestaande als potentiële partners en sponsors van PSV.”

Sportief
Beide clubs versterken elkaar op sportief vlak door onder meer samen te acteren op toernooien, elkaar te faciliteren tijdens trainingskampen en te ontmoeten tijdens vriendschappelijke wedstrijden. PSV en Chivas krijgen toegang tot elkaars opleidingstechnieken en businesskennis, waardoor beide clubs hun positie in beide segmenten willen verbeteren. Daarnaast starten PSV en Chivas gezamenlijke maatschappelijke programma’s.

Warme banden
PSV heeft zich in de zoektocht naar een internationale partner met nadruk gericht op Mexico. De club onderhoudt warme banden met het land. Sinds 2006 stonden er meerdere grote voetballers uit Mexico onder contract in Eindhoven; Carlos Salcido, Maza Rodriguez, Andrés Guardado, Héctor Moreno, Hirving Lozano en Érick Gutiérrez. Zij hielpen PSV aan titels, PSV fungeerde voor hen als katalysator voor een rijke voetbalcarrière. Historisch zijn ook de publieksacties voor Andrés Guardado tijdens zijn eerste seizoen als PSV’er en Mexico als voetballand in 2018. Dankzij het partnership met Chivas intensiveert deze warme band.

Bron: https://www.psv.nl/nieuwspagina/artikel/psv-sluit-partnership-met-club-deportivo-guadalajara.htm