Skip to main content

Volgens een recent rapport van de Rabobank staat de Mexicaanse varkensvleesindustrie voor een uitdaging, aangezien de huidige technologie in de productieketen niet geschikt is om aan de toekomstige marktvraag te voldoen. Een modernisering van de sector is aannemelijk, maar om Mexico een wereldwijd concurrerende leverancier van varkensvlees te laten worden, zijn investeringen noodzakelijk.

Het rapport identificeert de investeringsgebieden waarop de sector zich zou moeten richten om betere financiële resultaten te genereren en de productie te verhogen. Allereerst moet het meer investeren in biosecurity en de vaardigheden en capaciteiten van medewerkers opbouwen. Ten tweede moet het kleine producenten in de keten integreren. Ten slotte moet het zich richten op het overstappen op gemaksproducten met een hogere waarde en het vergroten van de export.

Als deze investeringen niet worden gedaan en de sector niet innoveert, zal het volgens het rapport worden geconfronteerd met uitdagingen op het gebied van de gezondheid van de kudde die volatiliteit veroorzaken, evenals een inconsistente varkensvleeskwaliteit die krappere marges tot gevolg heeft.

Bron: Agroberichten Buitenland Mexico

Rapport Rabobank: Mexican Pork Industry at a Crossroads: Additional Investment Needed to Limit Risk and Satisfy Growing Demand