Skip to main content

14 en 15 oktober j.l. heeft het NBSO Mexico samen met het NBSO Texas een bezoek gebracht aan de USMCA Automotive Industry Summit in San Antonio (Texas). Het USMCA is het grootste en belangrijkste automotive evenement in Noord-Amerika (VS, Canada en Mexico).

Voor Nederlandse ondernemers actief in de automotive industrie liggen er veel kansen: de VS wil graag “nearshoring” en wil de producten zo snel en zo dichtbij mogelijk hebben. Mexico wordt gezien als de fabriek van de VS, hier kunnen automotive de onderdelen produceren die in de VS in de auto worden gezet.

De afgelopen jaren zien wij als NBSO Mexico dat steeds meer Nederlandse automotive bedrijven hun productie verplaatsten naar Mexico. De gunstige locatie, lagere productiekosten en een goed aanbod van werkpersoneel zijn daarbij de belangrijkste factoren.

Texas vormt de link tussen de US automarkt en de Mexicaanse automotive industrie. Voor Nederlandse automotive toeleveranciers heel interessant om te produceren in Mexico in verband met de nearshoring en de Vrijhandelsovereenkomst tussen VS, Canada en Mexico.

Bent u actief in de automotive sector in Nederland en wilt u eens vrijblijvend praten over de kansen die in Mexico liggen? Neem dan vooral contact op met ons.

Bekijk hier de volledige USMCA summit op Youtube: USMCA Automotive Industry Summit 2021 (Youtube) en Day 2 | USMCA Automotive Industry Summit (Youtube).

Lees hier het bericht van onze collega’s van het NBSO kantoor uit Texas: https://www.nbso-texas.com/news/nbso-explores-the-automotive-industry-in-texas