Skip to main content

In 2020 was Nederlands de grootste bier exporteur in de Europese Unie. Wereldwijd bleef Nederland echter steken op een tweede plaats, op flinke afstand van Mexico. Een belangrijke trend die wij zien is dat de Nederlandse export van alcohol vrij bier gestegen is met 82%.

Marktleider Mexico exporteert inmiddels meer dan twee keer zoveel bier als Nederland. Met buurman Verenigde Staten als belangrijkste klant, want meer dan 71% van het geïmporteerde bier in de VS komt uit buurland Mexico. Ook Nederlands bier doet het goed in de Verenigde Staten, want zo’n 37 procent van het bier in de VS is van Nederlandse makelij.

Een van de belangrijkste brouwerijen in Mexico is Heineken. Met maar liefst 7 productielocaties en meer dan 16.000 werknemers is Mexico het land waar wereldwijd het meeste Heineken bier gebrouwen wordt. In 2019 heeft Heineken Mexico zijn alcohol vrije bier Heineken 0.0 geïntroduceerd. Vandaag de dag is Heineken leider in de alcoholvrije markt in Mexico en werkt het hard om deze positie te consolideren.

Bronnen: