Skip to main content

De e-commerce markt heeft de afgelopen jaren in Mexico een revolutie teweeggebracht in de consumptie van producten en diensten. Dit komt onder andere door de pandemie die vanaf 2020 de wereld in zijn greep houdt. In het geval van Mexico heeft de e-commerce markt alle verwachtingen overtroffen: een omzet van 316 miljard pesos in 2020, aldus onderzoeken van Google en Kantar. De geschatte groei van de e-commerce markt voor 2021 zal 16% bedragen.

De groei van e-commerce in Mexico zal stevig doorzetten de komende tijd, voornamelijk doordat 82% van de consumenten zich zorgen maakt over zijn/haar gezondheid in verband met de pandemie. Wat wel opvallend is, is dat 7 van de 10 Mexicaanse consumenten hun impulsaankopen heeft verminderd en 29% van de consumenten zich alleen nog richt op essentiële aankomen.

E-commerce is de nieuwe manier van winkelen voor de overgrote meerderheid van de Mexicanen, dus bedrijven moeten goed letten op het verbeteren van de dienstverlening, aangezien de meest voorkomende problemen verzending, productbeschikbaarheid, klantenservice, klant of gebrek aan informatie zijn.

Voor Nederlandse ondernemers liggen er veel kansen in de e-commerce sector in Mexico. Wilt u eens vrijblijvend praten met het NBSO in Mexico hierover? Stuur ons een e-mail op info@nbsomexico.com en wij reageren zo snel mogelijk.

Bron: Club de Carga, link