Skip to main content

Het bedrijf Universal Robots wil in Mexico de “collaborative robots” (cobots) introduceren die gericht zijn op de verwerkende industrie om “het risico op letsel voor werknemers te verkleinen en de nauwkeurigheid te vergroten, door het gebruik van een robot om  werk uit te voeren waarvoor zeer complexe taken vereist zijn in de buurt van gevaarlijke machines. “

Volgens een onderzoek van de Boston Consulting Group wordt voorspeld dat de wereldwijde markt voor robots tegen het jaar 2025 87 miljard dollar zal bereiken.

Het bedrijf liet weten dat de verwerkende industrie en de industrie in het algemeen te maken heeft met druk die bestaat uit het verbeteren van de productiviteit, het voldoen aan de verwachtingen van personalisatie door consumenten en de drang naar continue innovatie van producten, samen met een zoektocht om de kosten gestaag te verlagen.

Het bedrijf zei dat het “nieuwe tijdperk van industriële automatisering dat van collaboratieve robotica is en dat het in 2018 een van de belangrijkste groeifactoren zal zijn voor slimme fabrieken. Het gebruik van een industriële robot om gemechaniseerde taken te voltooien, kan de productiviteit verhogen terwijl de marketingtijd wordt verkort.

Universal Robots laat weten dat de functionaliteit van de “cobots” het mogelijk maakt om werknemers te ontheffen van repetitief werk, waardoor hun tijd wordt geoptimaliseerd om te worden gebruikt bij het toevoegen van waarde aan het bedrijf.

Naar verwachtingen zullen steeds meer bedrijven in de verwerkende industrie coöperatieve robots toe gaan passen.