Skip to main content

Afgelopen maand werd er een nieuwe wet goedgekeurd met betrekking tot het promoten van wijnproductie in Mexico. Hierbij worden commissies beschikbaar gesteld vanuit de overheid voor nationale wijn producenten. Deze commissies zullen helpen de productie kosten te verlagen wat vervolgens ook voordelig is voor de consument, omdat de prijs van kwaliteitswijn hierdoor daalt. Hiernaast, garandeert de wetgeving de kwaliteit van de Mexicaanse wijn, wat ervoor moet zorgen dat de variëteiten in elke fles correct worden ingedeeld, waardoor de consument meer zekerheid heeft met betrekking tot kwaliteit van de wijn. De invoering van deze nieuwe wet zal naar verwachtingen een sterke groei veroorzaken in de Mexicaanse wijn industrie.

Afgelopen vier jaar is de wijn consumptie in met bijna 25% gestegen tot 0.960 milliliter per capita van de bevolking. Dit lijkt weinig, zeker in verhouding tot landen als Spanje waar het 25 liter is en Chile waar het 17 liter is, maar de markt staat nog in zijn kinderschoenen en sterke groei wordt verwacht.
Volgens verwachtingen zal, met dank aan de nieuwe wet, de wijn productie in de komende 10 tot 15 jaar verdubbelen, met een schatting dat de hectare wijngaarde met 433 hectare zal groeien en hiermee wereldwijd op de 45e plaats terecht komen.

Momenteel wordt 474 hectare verbouwd, waarvan 57 procent in Baja California; tweede plaats Coahuila met 8,5 procent; derde plaats Querétaro, met 4,0 procent en Guanajuato met 2,3 procent.

Bron

https://www.elfinanciero.com.mx/bajio/el-mercado-de-vino-en-mexico-francamente-verde