Skip to main content

Mexico opent buitenlandse directe investeringsmogelijkheden in de toeristische sector via het Nationaal Fonds voor Toerismeontwikkeling (FONATUR), dat instaat voor de planning en ontwikkeling van projecten voor duurzaam toerisme, voor geselecteerde beleggers. De toeristische sector is goed voor 9% van het BBP van Mexico. Het vertegenwoordigt een belangrijke bron van banen en biedt een aantal van de mooiste en meest unieke bestemmingen ter wereld.

De Toeristische sector is een sector die 9 miljoen Mexicanen in dienst heeft en goed is voor bijna 9% van het nationale BBP. Het draagt jaarlijks 19,6 miljard dollar bij aan de economie van het land. De grootste kansen binnen de sector liggen binnen transport, mobiliteit en connectiviteit; , regionale en bestemmingsontwikkeling, productdiversificatie en investeringen en MKB-financiering

Toerisme staat hoog op de beleidsagenda in Mexico en wordt aangemerkt als een van de zes prioritaire economische sectoren in het nationale ontwikkelingsplan 2013-18. Het land heeft een opmerkelijke reeks toeristische plannen en programma’s die investeringen en economische groei willen stimuleren, evenwichtige regionale ontwikkeling moeten bevorderen en een productievere, inclusieve en duurzame groei moeten stimuleren.

Meer Informatie Over FONATUR

https://embamex.sre.gob.mx/republicacheca/index.php/es/avisos/447-mexico-investment-opportunities-in-tourism