Skip to main content

In 2017 groeide de Mexicaanse vis en zeevrucht industrie met 4% en bereikte hierbij een volume van 722.000 ton. Vis en schaaldieren groeien hierbij het snelst. De Mexicaanse overheid heeft een project opgezet met als doel de per capita lokale consumptie te vergroten voor 2018. Naar verwachtingen zal in 2022 de markt gegroeid zijn tot een volume van 813.000.

Visserij is een belangrijke economische activiteit in Mexico. In 2017 richtte de overheid, samen met handelsverenigingen, dan ook op het verbeteren van duurzame visserij en aquacultuur. In oktober 2017 ontving de tonijnindustrie (PAST) de belangrijkste certificering voor verantwoorde en duurzame visserij van de internationale organisatie de Marine Stewardship Council. Aquacultuur heeft groeit met dubbele cijfers en vertegenwoordigd momenteel ongeveer 23% van de totale visserijactiviteit en binnenlandse productie. Aquacultuur richt zich voornamelijk op tilapia, garnalen en oesters.

Nadat het vorige doel van 12 kg vis en zeevruchten per capita van de bevolking in 2015 was bereikt, stelde de regering een nieuw doel om in 2018 13 kg per capita van de bevolking te bereiken. In 2017 vonden daarom verschillende promotie activiteiten plaats om meer consumenten aan te trekken door de voordelen van het consumeren van vis en zeevruchten te communiceren.

Bron

Euromonitor