Skip to main content

De groei van de huis- en tuinindustrie in Mexico werd in 2017 nog steeds ondersteund door een positieve prestatie van de bouwsector in het land, die gedurende het jaar nieuwe huizen, kantoren, productiefaciliteiten en commerciële winkelruimten bleef bouwen. Alle huis- en tuincategorieën, onder andere tuinieren, woninginrichting, woningverbetering en huishoudelijke artikelen, profiteerden van deze situatie en registreerden een positieve groei in 2017.

Nieuwe complexen van huizen en appartementen werden vooral gezien in de belangrijkste steden van het land, zoals Guadalajara, Queretaro, Monterrey, Puebla en San Luis Potosi. Dit is waar veel bedrijven kantoren en faciliteiten vestigen, waardoor meer mensen worden aangemoedigd om in deze steden te wonen en te werken.

In Mexico zijn er 34 miljoen huishoudens met vier personen volgens de gegevens die zijn verzameld uit de Nationale enquête naar het inkomen en de uitgaven van huishoudens (ENIGH). Het aantal verticale wooncomplexen neemt snel toe naarmate er meer Mexicanen in appartementen wonen. De belangrijkste reden hiervoor is geld, omdat deze over het algemeen goedkoper zijn te huren dan een huis. Hiernaast is de hypotheekrente de afgelopen jaren ook is gestegen, waardoor veel mensen overgestapt zijn naar de huursector.

Dankzij het aanhoudende vertrouwen in de economie, wordt het voorspelt dat de bouw van nieuwe huizen en appartementen wordt voortgezet, waarbij de consument bereid blijft om te investeren in nieuwe huizen en meubels, . De spelers in de sector zullen zich ondertussen blijven concentreren op het gebruik van verschillende kanalen om hun producten te verkopen, terwijl ze ook steeds meer de veranderingen in de levensstijlen en behoeften van de Mexicanen volgen.

Bron
Euromonitor