Skip to main content

De autoriteiten van de staat van Querétaro melden dat zij voor komend jaar een economische groei van 4 tot 5 procent verwachten. Dit nadat de staat in 2017 een groei van 3,7 procent door maakte. 

Als het aan komt op fysieke groei kwam Queretaro in 2017 op de 3e plek, onder Baja Calafornia en Aguascalientes.

Activiteiten in de primaire sector -de landbouw- groeide in de staat in 2017 maar liefst 8,5 procent. Secundaire activiteiten -de industrie- groeide het afgelopen jaar met 5,4 procent. Handel en diensten rapporteerden een jaarlijkse stijging van 2,4 procent.

De economisch groei van Querétaro is belangrijk voor het behouden van de economische dynamiek die de staat in de afgelopen 12 jaar heeft doorgemaakt. Voor de komende maanden wordt verwacht dat de economische groei vooral ondersteund zal worden door de commerciële en dienstverlenende activiteiten, met name door een grotere groei in de vastgoedmarkt. Groei in de tertiaire sector, handel en diensten, zal nieuwe banen en investeringen genereren.

Ook de secundaire sector zal belangrijk blijven, met dank aan de grote vooruitgang van investeringen in productie in de staat.