Skip to main content

Vlak nadat Mexico importheffingen van 20% had aangekondigd op varkensvlees van noorderbuur Verenigde Staten gaf de Mexicaanse minister van Economische Zaken Ildefonso Guajardo dinsdag aan dat Mexico meer varkensvlees uit Europa wil gaan importeren.

Mexico importeert voor meer dan $1 mrd aan varkensvleesproducten en 90% daarvan komt nu nog van Amerikaanse veehouders. Trump is degene die is begonnen om importheffingen op te leggen op staal en aluminium uit verschillende landen, waaronder Mexico. Mexico maakt als tegenmaatregel Amerikaanse producten als vlees en landbouwproducten duurder door een extra belasting.

Kansen Voor Nederlandse Bedrijven

Door de nieuwe importheffing op varkensvlees uit de VS zal de vraag naar Varkentsvlees uit de EU vanuit Mexico toenemen. Mede dankzij de hernieuwde vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Mexico daalt het aandeel van 45% naar 0% voor vrijwel alle varkensvleesproducten. Nederlandse bedrijven kunnen van deze verwachte stijging in vraag profiteren door varkensvlees te exporteren naar Mexico.

Bron

https://fd.nl/economie-politiek/1256991/mexicanen-wijken-uit-naar-europa-voor-varkensvlees