Skip to main content

De beauty-markt in Mexico is rijp met kansen voor internationale beautybedrijven. De bevolking van het land is relatief jong en consumenten besteden veel tijd en moeite aan het zorgen van hun persoonlijke uiterlijk. De grote luxe beautybedrijven hebben al succes op de Mexicaanse markt geboekt, maar er is nog genoeg ruimte voor alternatieven.

Volgens Euromonitor International behoort Mexico sinds 2013 tot de 10 aantrekkelijkste wereldwijde markten in termen van absolute marktwaardegroei, in het segment beauty en persoonlijke verzorging. De Mexicaanse consument besteed gemiddeld bijna 90 USD per jaar aan cosmetische producten en producten voor persoonlijke verzorging. In verhouding tot de bevolking van het land is de beauty markt in Mexico echter nog steeds klein. Bovendien is 70% van de producten voor persoonlijke verzorging gemaakt voor vrouwen, ondanks het feit dat Mexicaanse mannen een aanzienlijke hoeveelheid tijd besteden aan hun eigen persoonlijke uiterlijk. Mexicaanse mannen hebben relatief langdurige persoonlijke zorg routines in vergelijking met mannen in andere landen, en bedrijven bieden meer diverse mannenverzorgingsproducten om hen beter van dienst te kunnen zijn.

Ook is er een huidige verschuiving naar premium beauty-merken. Premium beauty retailer Sephora is in 2011 Mexico binnengestapt en heeft sindsdien veel succes geboekt. De schoonheidssector behoort tot de top vijf van categorieën die de luxemarkt in Mexico.

Daarnaast biedt de groei van Ecommerce in Mexico voldoende mogelijkheden aan om via diverse online kanalen de doelgroep te bereiken.

Kansen

De vraag naar verzorgingsproducten in Mexico groeit dus snel, het aanbod groeit hierdoor ook, maar is momenteel nog beperkt. Dit biedt kansen voor Nederlandse bedrijven die hier op in kunnen spelen. De kansen zijn het groots in verzorgingsproducten voor mannen en voor premium verzorgingsproducten.

Bron

https://www.fungglobalretailtech.com/research/beauty-industry-mexico-untapped-market-presents-ripe-opportunity/