Skip to main content

Mexicanen leiden steeds drukkere levens. Veel ouders werken allebei fulltime, terwijl de werktijd langer wordt en er veel tijd wordt besteed het woon-werkverkeer. Als gevolg daarvan bestellen velen eten online of bereiden ze thuis eten om mee te nemen naar hun werk.

Het drukkere leven van de Mexicaan heeft geleid tot een groei in het aantal thuisbezorgbedrijven. Er is een snelle toename zichtbaar van online bestel- en bezorgservices via externe bedrijven zoals Uber Eats, SinDelantal en nieuwe spelers Postmates. De consument verschuift naar merken die hun leven gemakkelijker maken en sneller voldoen aan hun behoeften, met behoud van hoogwaardige service- en productnormen. 100% thuisbezorg bedrijen hebben momenteel een waarde van MXN 14 miljard, na een groei van 10 procent in 2017. In 2017 vonden er 105 miljoen thuisbezorgt transacties plaats, een groei van 8% in verhouding tot het jaar er voor. Hoewel de meeste mensen graag vers gemaakt voedsel en eten eten, geeft een toenemend aantal consumenten de voorkeur aan afhaalmaaltijden thuis of op kantoor. De populairste afhaalmaaltijden zijn pizza’s, gevolgd door Mexicaans en Japans eten, gezonde voeding en desserts, hamburgers.

Koken voor je gezin wordt steeds ouderwetser aangezien nu veel vrouwen een baan hebben in plaats van huisvrouw zijn en dus weinig tijd hebben om te koken. Het koken van familiemaaltijden is echter gebruikelijker in het weekend, waarbij sommige mensen in bulk koken om tijdens de week maaltijden te bereiden.

Mexicanen zijn op zoek naar manieren om hun voedsel langer vers te houden vanwege hun drukke levensstijl. Consumenten nemen hun ontbijt, lunch en snacks mee om overdag te kunnen werken. Dit heeft de vraag naar containers verhoogd, die zowel gemakkelijk te vervoeren als te wassen zijn, duurzaam zijn en voedsel zolang als nodig kunnen vers houden.

Kansen

Deze verandering in de levensstijl van de Mexicanen biedt kansen voor Nederlandse online thuisbezorgd platforms, maar ook voor bedrijven actief in de verkoop van vershoud producten

Bron
Euromonitor