De Mexicaanse Nationale Bank voor Buitenlandse Handel (BancoMext) en de staat onderneming Atradius Nederlands State Business NV hebben een Memorandum of Understanding (MoU) getekend om samenwerkingsregelingen tussen Mexico en Nederland voor samenwerking in handel en investeringen te versterken.

Het document omschrijft de toewijding om samen te werken bij de coördinatie van strategieën, concepten en activiteiten ter ondersteuning van prioritaire sectoren die handel en investeringen tussen beide partijen bevorderen. Beide partijen zullen de andere periodiek informatie verstrekken over projecten en sectoren waarin financiering mogelijk wordt geacht.

BancoMext, ondertekende ook een verklaring met de Europese Investeringsbank (EIB),de formele start van de onderhandelingen die moeten leiden tot de ondertekening van een kredietlijn van 100 miljoen euro voor de ondersteuning van investeringsprojecten van exporterende Mexicaanse bedrijven.

Met beide overeenkomsten, bevestigt BancoMext de bereidheid om de banden met de Europese landen te versterken, met acties die leiden tot de ontwikkeling en versterking van het Mexicaanse bedrijfsleven.

Bron