In Mexico is er momenteel een groeiende trend zichtbaar voor maaltijdboxen. Een maaltijdbox is een doos of krat die precies de voedingsproducten bevat voor de bereiding van een of meerdere maaltijden.

De trend is vooral zichtbaar onder Mexicaanse consumenten in het segment van het hoger-inkomen die met regelmaat online winkelen en zich ook bezighouden met het consumeren van gezond voedsel. De meeste bedrijven die deze service aanbieden, gebruiken biologische producten of producten van kleine onafhankelijke boeren in hun boxen, wat betekent dat het aanbod beperkt is en de prijzen hoger zijn dan via andere retailkanalen.

Sommige bedrijven bieden boxen aan met voorgeselecteerde producten en andere geven de consument de optie om zelf de producten en hoeveelheden samen te stellen. Er is een breed scala aan verschillende groente beschikbaar, maar fruit, peulvruchten, vlees, suiker en andere voeding middelen worden ook aangeboden. Hiernaast kunnen de bezorg opties verschillen tussen levering aan huis of via een pick-up point.

Een aantal bedrijven dat momenteel maaltijdboxen aanbiedt zijn OrígenesOrgánicos.com, ElBuenCampo.com, Yolcan.com, @NicolasaCondesa en GoodExpress.com.mx.

Kansen

Nederlandse ondernemers zouden van deze groeiende trend kunnen profiteren door het aanbieden van maaltijdbox services in Mexico.

Bron

Euromonitor