Mexico staat op het podium van de meest innovative landen in Latijns-Amerika en het Caribisch gebied, in overeenstemming met de Global Innovation Index 2017. Volgens de index staat Mexico op de derde plaats in innovatie, na Chili en Costa Rica. Op de vierde en vijfde plaats staan Panama en Colombia.

De Global Innovation Index wordt gegenereerd door onderzoekers van de Cornell University en de World Intellectual Property Organization. Aspecten van elk land worden geevalueerd, zoals menselijk kapitaal, informatietechnologie en communicatie-infrastructuur, evenals het regelen van zakelijke ecosystemen en ook een aantal immateriële aspecten, zoals creativiteit. Volgens deze ranking staat Mexico op de eerste plaats in de export van creatieve goederen, de export van high-tech producten en digitale participatie.

Nederland staat binnen de top 10 van meest innovatieve landen wereldwijd. Tussen 2016 en 2017 is Nederland van de negende naar de derde plaats gestegen.

Bron

www.launion.com.mx